Svenske supertalangen till Fnatic

disco doplan fnatic
(bildkälla: hltv)

Sverige har producerat många stjärnor inom eSports, ett av de senaste stjärnskotten är Joakim ”disco doplan” Gidetun. Som nu har fått en plats i Fnatics csgolag, och det blev wenton som fick lämna sin plats åt disco doplan. Så nu ser fnatics lag ut som följande: Olofmeister, Dennis, Twist, Krimz och disco doplan. På papper en helt galen line-up som har all potential i världen om de får spelet att stämma.

Disco doplan har haft en fantastisk och snabb resa, från att ha varit relativt okänd för bara 1år sedan till att idag spela för ett av världens bästa lag. På vägen dit har han även spelat som stand-in för storlaget NiP där han levererade fina resultat. Tyvärr varade inte stand-in-platsen länge eftersom han för tillfället var bunden till Epsilon.

Disco doplans första offline-framträdande med fnatic blir i ELEAGUE säsong 2 grupp D, där ställs de mot EnVyUs, OpTic och dignitas. Matcherna spelas nu i november den 18 till 19. Det ska bli riktigt spännande att se hur pass bra de hinner bli till dess.

Kan fnatics nya superlag bli en väg tillbaka till den absoluta toppen av csgo? Klart är i alla fall att vi är många svenskar som definitivt kommer att följa laget framöver.