OM BLOGGEN

Esportblogg.se drivs av ett gäng esportentusiaster som följt scenen sedan slutet av 90-talet. Vi har sedan starten i september 2016 haft fokus på att leverera nyheter och rykten gällande det som händer i esportscenen. Spelen vi följer är: CSGO, League Of Legends, DotA 2, HotS och Overwatch. Men räkna med att vi kommer fylla på listan i takt med att esport bara blir större och större.

Den största anledningen till att vi startade bloggen var för att utbudet av nyheter, i synnerhet på svenska, om esport, var väldigt begränsat. Vi hoppas på att bli det svenska alternativet som i ett lättsamt format kan ge er rykande färska nyheter och skvaller om den sporten som vi alla älskar – esport.

Hur stort är då esport? Under OS 2016 så var det fler som kollade på esport än de olympiska spelen – åtminstone online. Det finns inget som talar för att utvecklingskurvan när det gäller tittare ska minska. Många legendariska idrottsmän, som Alex Rodriguez och Shaquille O’Neal, har nyligen investerat miljoner i olika esportlag. Dessutom har den anrika sportorganisationen FC Shalke 04 satsat på lag inom League Of Legends. Var esporten befinner sig om 5 år kan vi nog bara drömma om.